Klimat, jobb och välfärd viktigast enligt statsministern

Klimat, jobb och välfärd viktigast enligt statsministern

I en intervju med kvällstidningen Expressen har statsminister Stefan Löfven berättat om sina tankar för 2018. Socialdemokraterna har svängt en del i opinionen under det gångna året, men ligger i dagsläget ungefär på samma nivå som man gjorde för ett år sedan. Om statministerns ord kan påverka opinionen till det bättre återstår att se.

 

I intervjun med Expressen säger Löfven att han hoppas på att få förtroendet att fortsätta på sin post i fyra år till, efter valet 2018. Han påpekar att arbetslösheten har minskat under 2017 och att sysselsättningen har ökat.

Välkomnar nytt motstånd

För den största rivalen Moderaterna har det gått väldigt svajigt under en tid. Sedan Ulf Kristersson ersatte Anna Kinberg Batra som partiledare har siffrorna i opinionsundersökningarna dock pekat uppåt. För Stefan Löfvens del är det här välkommet. Han berättar nu att det är ännu mer högerpolitik hos Moderaterna, vilket gör det tydligare och därmed ”underlättar” deras arbete.

Klimatfrågan en utmaning

En utmaning som Löfven talar om är den att lyckas hålla klimatfrågan på bordet under nästkommande år. Vidare talar han om utmaningar som att utveckla välfärden och fortsätta hålla i jobben.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *