USA:s vicepresident väntar med besök till Mellanöstern

USA:s vicepresident väntar med besök till Mellanöstern

Vicepresident Mike Pence hade ett planerat besök till Mellanöstern under veckan. Närmare bestämt är det Israel och Egypten som skulle besökas, har Vita huset låtit meddela. Av inrikespolitiska skäl skjuter nu Pence upp sitt besök till januari nästa år.

 

Anledningen är att senaten ska hålla en röstning om president Trumps skattereform. En källa har berättat för det globala nyhetsorganet AFP att deras chanser visserligen ser goda ut, men att man inte vill ta några onödiga risker. Pence ska finnas där som tungan på vågen, ifall det skulle visa sig bli riktigt jämnt mellan lägren.

 

Sjukdomsfall minskar marginalerna

Även om källan till AFP känner sig säker på att röstningen ska gå i deras favör, är det relativt tunna marginaler man jobbar med. John McCain har nämligen flugit till hemstaten Arizona nyligen, på grund av sin cancer.

 

Teorier uppstod snabbt vilka de egentliga skälen till vicepresidentens beslut att skjuta upp besöken var. Nyligen erkände Trump Jerusalem som huvudstad i Israel, ett kontroversiellt beslut som minst sagt fått ringar på vattnet. På många håll i världen har massiva protester ägt rum, vilket då skulle kunnat föranleda Pence att vänta tills stormen har lagt sig. Källan förnekar dock detta och säger att det är viktigt för vicepresidenten själv att närvara och se reformen gå igenom.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *