Volkswagen satsar på eldrivet i USA

Volkswagen satsar på eldrivet i USA

Volkswagen satsning på elbilar går framåt. Nyligen har man låtit meddela att man har planer på att bygga 2 800 laddstationer runt om i USA. Stationerna ska byggas i landets 17 största städer och förväntas vara klart till sommaren 2019.

 

Många skulle nog säga att det är elbilar som är framtiden, och visst finns det många elbilsägare redan idag. Något som dock får många att avstå är bristen på laddstationer. Det här vill VW råda bot på med sina nya planer. Tre fjärdedelar av stationerna ska byggas i anslutning till arbetsplatser och kontor, medan övriga ska finnas vid lägenhetsbyggnader.

Satsar två miljarder

Det var inte särskilt längesedan som VW ertappades med fusk när det gällde utsläpp hos deras dieselbilar. Den nya satsningen kan möjligtvis ses som en del i företagets arbete för att återställa sitt rykte. Satsningen kommer att kosta bolaget 800 miljoner dollar i bara Kalifornien, och ungefär två miljarder dollar totalt. Det är dock inte särskilt mycket jämfört med de 30 miljarder dollar som utsläppsskandalen beräknas ha kostat det tyska bilföretaget. Hur det går för VW framöver återstår att se.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *